5 Temmuz 2014 Cumartesi

İnsanoğlu kuş misali


Bugün çocuksuz anne-baba günümüzdü. Uzun zamandır gitmediğimizden kendimizi Taksim'e attık. Biraz kitapçı birazda sergi gezmek üzere. Zaten beyoğlunu sadece kitapçıları ve kültürel etkinlikleri için severim. Yemek yemek yada alışveriş yapmak için pek tercih etmem. Neyse, İstiklale girer girmez serginin afişi gözüme çarptı ve kapıdan içeri dalıverdik. Sanatçının çizimlerine bayıldım ben hayran hayran gezerken fotoğraf çekme görevini sevgili eşim üstlendi, teşekkürler aşkımm :)) Diyeceğim sizi bol fotoğraflı bir yazı bekliyor. Taksim gezimizin diğer fotoğrafları da diğer posta artık..
Öncelikle Selçuk Demirel kimdir? derseniz kısaca tanıtayım,
1954 Artvin doğumlu karikatürist, çizer Selçuk Demirel ODTÜ mimarlık mezunu ve 1978 yılından beri Paris'de yaşıyor. Çalışmaları daha çok basında yer alsa da 40'dan fazla kitap ve desen albümü yayınladı. Çocuk ve gençlik kitapları yazdı ve resimledi. Sanatçı aynı zamanda afiş, kartpostal ve başka basılı malzemeler için tasarım yapıyor. Sanatçının eserleri düzenli olarak Avrupa'da sergileniyor.

İnsanoğlu kuş misali sergisi, 1974 yılını 2014'e bağlarken dünyanın yaşadığı önemli olayları, siyasal ve sosyal dönüşümleri çizgilere taşıyor. Sergi Selçuk Demirel'in sanatının sadece bir yüzü olan basında yer alan çizimlerine ışık tutuyor.
Sergi izleyicileri Selçuk Demirel'in son 40 yılda dünya gündemine kendine özgü bakışını keşfetmeye davet ediyor. Taksim'de İstiklal'in girişinde sağda Fransız Kültür Merkezindeki sergi 31 ağustos'a kadar devam edecek ve ücretsiz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis