5 Ocak 2015 Pazartesi

Reis Gıda ile Anılardan Geleceğe Yerli Malı Haftası


Reis Gıda, "Anılardan Geleceğe Yerli Malı Haftası" nı 18 Aralık tarihinde Taksim Point Otel'de düzenlenen etkinlikle kutladı. Bu önemli ve anlamlı güne beni de davet ettikleri için Reis ailesine ve Sevgili Fatoş Vayni Şahin'e çok ederim.
Etkinliğin yapılacağı salona girdiğimde ilk dikkatimi çekenler, herkes tarafından da yoğun ilgi gören yerli malları köşesi ve bizim için özenle hazırlanmış masaların tasarımı oldu. Masalarda bakliyatlardan oluşan minik kesecikler, kuruyemiş tabakları ve masaların ortasına çiçek yerine konulan buğday ve buğday başakları çok değişik ve güzel bir fikirdi.
Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis bir konuşma gerçekleştirdi.
Doğal ve dengeli beslenme alışkanlığı ile tutum ve yatırım alışkanlığının çocuklara küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğini anlatan Mehmet Reis, "Mustafa Kemal Atatürk ve kurmayları, 1923'de İzmir 1.İktisat Kongresinde; yurdun bağımsızlığının korunması, yerli malları üretilmesi ve kullanılmasını kararlaştırdı. 1946 yılından itibaren, 68 yıldır bu haftayı kutlamaya devam ediyoruz. Yerli malı haftasının çocukluğumuzda özel ve unutamadığımız bir yeri var. Annelerimizin yaptığı okula götürdüğümüz poğaça ve börekler, yöremizde yetişen meyvelerle kutladığımız bu hafta; bir yandan yerli üretimin ve tüketimin önemini anlatırken, diğer yandan paylaşmayı ve dayanışmayı ön plana çıkarmaktadır" dedi.
Obezite sorunu devam ettiği sürece, Reis Gıda'nın öncülüğünü yaptığı projeye devam edeceğini açıklayan Mehmet Reis, "Dünyamız son yıllarda abur-cubur tehditi ile karşı karşıyadır. Dünyada 1 milyara yakın kişi açlık sınırında yaşarken; diğer taraftan 1 milyardan fazla kişi aşırı kiloludur ve sağlık sorunlarıyla uğraşmaktadır. Uzmanlar, 2030'lu yıllara ulaşıldığında, dünya nüfusunun yarısına yakınının obez olabileceği uyarısında bulunmaktadır. Bu nedenle; Reis Gıda'nın kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak "Abur Cubara Karnımız Tok" kampanyasını son 5 yıldır her platformda dile getiriyoruz " şeklinde konuştu.
Ayrıca; asırlar boyu üretilen geleneksel yerli tohumlarımızı tohum bankasında  saklayarak, gelecek kuşaklara aktarmamız gerektiğini ifade etti.
Mehmet Reis'in konuşmasının ardından, mercimek çorbasıyla başlayan ve aşure ile sonlanan lezzetli yemekleri yedikten sonra kahvelerimizi de içerek, çok bilgilendiğim ve çocuklarımız için umut dolu ayrıldığım bir etkinlik oldu.
Mutfağımda özellikle bakliyatı çok pişiren ve seven biri olarak, kampanya sloganlarını "Abur Cubura Karnımız Tok" çok başarılı buldum. Sağlıklı beslenmeyi çok önemsiyorum ve kızımı mümkün olduğunca sağlıklı, abur cuburdan uzak bir beslenme şekliyle yetiştirmeye çabalıyorum. Reis Gıdayı bu nedenle abur cubura, yerli tohum uygulaması için verdikleri çabaya ve çocuklarımızın GDO'lu, kimyasal ilaçlı ürünlere karşı mücadeleleri için kutluyor ve teşekkür ediyorum.
Ve Sevgili çocuklar...
Geleceğe sağlıkla bakabilmeniz için "sağlıklı ve dengeli" beslenmelisiniz. Okuldan eve gittiğinizde annenizin sizin için hazırladığı sıcacık bir mercimek çorbası, mis gibi kokan bulgur pilavı, ekmeği bandıra bandıra yediğiniz bir kuru fasulye veya ıspanak yemeğinin tadına doyum olmaz.
"Abur Cubura Karnımız Tok"
"Sağlıklı Yemek, Mutlu Gelecek"

Sevgilerimle :)
Nüket








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis