9 Temmuz 2014 Çarşamba

Beyoğlunun güzelleri

Geçen cumartesi beyoğluna gitmiştik, Selçuk Demirel'in İnsanoğlu kuş misali sergisini yazmıştım buradan o yazıma bakabilirsiniz.  
Beyoğlu  tramvaysız düşünülemez dedim ve yine sevgili kocam'a en sevdiklerimin fotoğraflarını çektirttim :)
Taksim-Tünel arasında sefer yapan nostaljik tramvay 1990 yılının sonlarında tekrar işletmeye alınmış ve günde 6000 yolcu taşımaktadır.



Akbank Sanat Galerisi mutlaka uğradığım mekanlardan biri. 4 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü 2014 sergisi var. 
Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç Türk sanatçılarına destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat işbirliğiyle düzenlenen Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü 2014 yarışmasına yapılan başvurular arasından seçilen 6 sanatçının eserleri sergileniyor.
Sergi tasarımını Katia Anguelova, Sara Raza ve Fatoş Üstek'in üstlendiği sergide; Berat Işık, Ayşegül Karakaş, Gizem Karakaş, Alican Leblebici, İhsan Oturmak ve Burcu Yağcıoğlu'nun eserleri sergileniyor.
Aşağıdaki çalışma ise sanatçı İhsan Oturmak'ın bir eseri.


Bence akide şekeri, lokum denince tek isim Ali Muhittin Hacı Bekir. Bir de demirhindi şerbeti var ki mutlaka denemelisiniz. En sevdiğim dükkanları ise yenilenmeyen eski nostaljik görüntüsünden dolayı Eminönü ve Beyoğlundaki. Buraların dışında da İstanbul da pek çok yerde hatta dünyada satış yerleri var.
Şu vitrinin güzelliğine bakar mısınız, fotoğrafını çekebilmek için beklemek zorunda kaldık, turistlerde dükkanın fotoğrafını çekiyorlardı.





1993 yılında açılan Denizler Kitabevi  kitap, antika kitap, eski haritalar, gravürler, kartpostal, afiş, fotoğraf gibi geniş bir kolleksiyona sahip. Özellikle Denizcilik ve Tarih konularında uzmanlaşmış olan Denizler Kitabevi büyük bir kültürel mirası bünyesinde barındırmaktadır.







Mısır Apartmanı, 1910 yılında Abbas Halim Paşa tarafından kişisel konut olarak yapılan bina daha sonra Paşa'nın ölümünden sonra varisleri tarafından katlara bölünerek apartmana dönüştürülmüştür. İstanbul'un ilk betonarme yapılarındandır. 


Akordiyon çalan bir çocuk...



Yapı Kredi Yayınları mutlaka uğradığım ve kitap aldığım dükkanlardan biri.




Ve Yapı Kredi Yayınlarından Derin için ve kendimiz için aldığımız kitaplar.


Aslında beyoğlunda gezecek ve fotoğrafını çekecek o kadar çok yer var ki, onlarca post çıkabilir ama bizim o gün  bu kadarcık vaktimiz vardı tekrar gideceğimiz yerler ise kafamdaki listemde, takipte olun :))

Sevgiler,
Nüket




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis